En kopp inspiration – Inspiration

Det kanske låter lite förvirrande när ämnet för En kopp inspiration är just inspiration.

Jag tycker att det är intressant vad som triggar oss att bli på bra humör och får oss att känna glädje och entusiasm inför något.

När jag ser ett webinar, en föreläsning, hör en podcast, läser en blogg eller ser en bild så känns det ibland som att accelerera från 0 till 100 på ett par sekunder och jag vill bara kasta mig över och försöka lösa ett problem eller testa det jag precis har sett eller läst om.

Jag inspireras även av personer som lägger en massa tid för att utveckla verktyg som jag som dna/släktforskare kan använda för att underlätta analysen av mina resultat. Samma sak med personer som förmedlar sin kunskap på olika sätt.

Eftersom mina programmeringskunskaper lämnar en del att önska så försöker jag bidra med mina kunskaper på andra sätt, till exempel genom kurser, webinarier, podscasts, föredrag, filmer och YouTube-kanalen DNA med Åsa och Linda. Även om jag nu driver företag försöker jag vara generös med det jag kan och jag tror på att delar man med sig får man också mycket tillbaks.

Och inspirationen att göra det får jag från dig! Du som gillar mina inlägg, som kommenterar mina filmer, som mejlar, som kommer fram efter föredrag och säger “Ha det gött”, som utbrister på ett DNA café, “Ah, så det är DU som är Linda i DNA med Åsa och Linda”. Du som kommer och berättar att du är med i Finding Family Together, du som bubblande av glädje berättar att tack vare dna-testet jag hjälpte dig med har du nu fått ett fotografi på din farmors farfar och ett fotografi på sin farmors morfar av dina nya DNA-kusiner.

Så, tusen tack till dig!

Dagens mugg är faktiskt också speciell för mig. För några år sedan fick jag möjligheten att åka på European Women in Tech i Amsterdam. Jag har varit på ett antal it-konferanser och det här var den första jag var på som riktade sig mot kvinnor. För mig var detta också väldigt inspirerande att se personer som var otroligt passionerade inom sina olika teknikområden. Jag pratade med massor av folk och speciellt en tjej minns jag. Hon höll ett föredrag och efteråt på själva mässan sa jag till henne att jag tyckte hon hade haft ett fantastiskt föredrag. Vid just den här tidpunkten hade det varit en del omorganisationer på mitt jobb, många av mina kollegor hade fått sluta samtidigt som det var väldigt mycket att göra med byten av system. Man kan nog säga att det kanske var just där och då, i Amsterdam, ett av fröna till vad jag skulle göra i framtiden såddes.

You need to find your passion

sa hon till mig och efter det började jag fundera över vad jag helst av allt skulle vilja jobba med.

Med på mässan fanns även Google och muggen fick jag med mig därifrån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *