Om

2013 tog jag ett dna-test som faktiskt förändrade mitt liv. Jag upptäckte att min farfar inte var min biologiska farfar. Jag hade släktforskat i sex år och eftersom jag tycker att det är spännande och intressant med ny teknik bestämde jag mig för att göra ett dna-test.

Så småningom förstod jag att det var något som inte stämde och det visade sig att mannen som skulle vara pappas far inte var den man farmor var gift med.

Jag beslutade mig för att försöka få reda på vem farfar var och jag fick i princip förlita mig helt på dna eftersom alla inblandade var döda sedan länge och de som fanns kvar att fråga inte kände till något. För att kunna utnyttja dna-resultatet var jag tvungen att verkligen sätta mig in hur det fungerar med dna och vilka verktyg jag kunde använda mig av för att försöka lösa gåtan.

Det gick till sist, jag hittade vem min farfar var. Jag fick nya kusiner och pappa fick nya syskon. Men jag fick också något mer.. Jag fick en insikt om vad jag ville jobba med i framtiden.

Nu, 2020, är framtiden här och jag har startat företaget Dnacoachen AB där jag hjälper personer att söka sina rötter, både genom traditionell släktforskning och med dna som verktyg.

Funderar du på att ta ett dna-test men vet inte vilket du ska välja eller hur det fungerar? Eller är du medlem i en förening där ni skulle vilja ha ett föredrag om släktforskning?

Kika in på www.dnacoachen.com som är min företagssida. Där finns on-line kurser och information om föredrag, webinarier och uppdragsforskning.