Färgsätta bilder

MyHeritage lanserade en ny funktion häromdagen, färgsätt foton.
Är det svårt? Nä
Är det kul? Ja
Blir det bra? Ja, det mesta blir bra.

Jag önskar att jag vore en Photoshop-guru men jag har insett mina begränsningar och nöjer mig med att kunna fixa till de bilder jag tar med systemkameran hjäpligt.

Så, något jag inte har haft tålamod till att lära mig är att färgsätta svart/vita bilder. Har sett flera som gör detta där resultatet verkligen blir fantastiskt.

Häromdagen släppte MyHeritage en funktion där man kan färgsätta sina bilder ganska enkelt. Man laddar upp ett svartvitt foto och sedan tar det några sekunder och sedan är den i färg. Och för det mesta blir det riktigt bra resultat även om jag sett att hud ibland blivit blå och så vidare (nej, det var ingen från Avatar på bilden).

Funktionen hittar man under menyn Släktträd.

Nästa steg är att ladda upp ett foto man vill färglägga genom att klicka på Ladda upp foto eller släppa det i ramen till höger.

Leta upp fotot, markera det och tryck på Välj (så här ser det ut på Mac).

Bilden processas…

Bilden är klar

Nu kan man välja att ladda ner bilden igen om man vill genom att klicka på Ladda ner foto längst ner till vänster. Man kan också välja att dela den på Facebook respektive Twitter eller kan man ladda upp en ny bild att färglägga.

Just den här bilden är den jag använder här på bloggen och jag tyckte att den blev riktigt tjusig i färg.

Några andra bilder jag testat med

Till sist vill jag bara påminna att ha koll vad som står i användarvillkoren gällande uppladdade bilder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *