En kopp inspiration – DNA-painter

Hallelåja! Måndag igen..

Först och främst: Svaret på förra veckans FredagsFråga (den lägger jag ut på dnacoachens instagramkonto varje fredag).

Rätt svar är A: US Census 1890

Den här veckan ska jag göra om alla mina profiler på DNA-painter.. Jag har ett betalabonnemang vilket har medfört att jag har skapat på tok för många profiler och jobbat ganska ostrukturerat. Men nu tror jag att jag efter mycket testade och som sagt många profiler kommit på ett arbetssätt som kommer att passa mig. Så, nu ska gamla profiler rensas bort och nya skapas. Ska bli trevlig att få lite ordning!

I fredags var det dags för första tillfället på emigrantforskningskursen här i Helsingborg som jag leder. Spännande att höra historierna om de olika emigranterna som deltagarna vill hitta. Även om det är mest DNA-forsking för mig numera så var det emigrantforsking som jag tyckte var allra roligast innan och som jag la ner väldigt mycket tid på.

Några “events” blir det denna vecka också. Idag är det ju dags för andra workshopen om Hitta Fader Okänd hos FindingFamilyTogether med Christina Sagersten. Det ger otroligt mycket att höra vad andra har för problemställningar och hur de har angripit sina problem med okända anor. Väldigt lärorikt och det finns fantastiskt många duktiga dna-forskare där ute.

På onsdag ska jag få komma oh föreläsa om släktforskning hos en förening i en helt annan bransch. Har försökt att plocka ut ett antal dokument och bilder som kan tilltala just dem utifrån deras intresse. Ska blir kul och det finns säkert någon släktforskare där, vi finns ju överallt.

På lördag bär det av till Kristanstad tillsammans med Niklas Hertzman och Åsa. Niklas ska hålla föredrag om dna och sedan kommer jag och Åsa att hjälpa till med topsning om det finns några som vill topsa sig eller köpa kit och så svarar vi naturligtvis på frågor.

Veckans kopp: Ja, det här är det kanske inte så många som känner till men jag gillar science fiction. Jag gillar att gå på sci-fi mässor och blir så grymt star-struck när jag får träffa skådespelarna från diverse filmer…

Så, när vi flyttade till nya lokaler på mitt gamla jobb och det skulle vara ett aktivitetsbaserat kontor utan fasta platser skaffade jag mig en ny kaffekopp bara för att ha lite portabelt skrivbordspynt. Valet föll på en kopp med DarthVader.

PS: Armand Duplantis trotsade alla gränser och satte världsrekord (inomhus) i stavhopp med 6.17. Fantastiskt. DS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *