En kopp inspiration – Släktforskarkryssning

Hoppas du hade en trevlig Släktforskardag i lördags. Den firades ju över hela Sverige och dessutom kunde man använda ArkivDigital gratis hela helgen.

Idag tänkte jag prata om Släktforskarkryssningen. 19-20 april är det dags för femte året. Alltså jag kan inte nog prata om hur grymt trevlig denna tillställning är. Jag har varit med på alla utom första året. I år kommer jag dessutom att vara utställare så det ser jag verkligen fram emot.

Tycker du inte att det är riktigt obehagligt att åka båt eller att du har väldigt lätt för att bli sjösjuk så tycker jag verkligen att du ska hänga med i år om du inte varit med tidigare.

Föreläsare i år är Christina Sagersten, Fredrik Mejster, Stina Loo och Gunnar Wetterberg – väldigt bra uppställning eller hur?

Första året jag var med kände jag… ingen. Ja, jag kände till en hel del av de som skulle vara med men det var inte direkt några jag pratade med till vardags utan hade kanske sett inlägg från på Facebook eller sett något föredrag med dem. Jag hade inte heller några vänner som var intresserade av att följa med.. Min sambo gillar inte att åka båt så honom behöver man inte ens fråga.. Men eftersom jag verkligen ville med åkte jag själv. Någon vecka innan fick jag reda på att en annan tjej som hette Åsa som också var från Helsingborg skulle med men henne kände jag inte heller.

Sånt där löser sig. 2013 var jag på Who Do You Think You Are – Live i London. Jag åkte själv och det var första gången jag var i London men det blev hur kul som helt. Det brukar inte vara något problem vid den typen av arrangemang, speciellt inte med släktforskare för äntligen får vi prata hur mycket släktforskning som helst.

Och sedan vet man ju aldrig hur det utvecklar sig. Jag och Åsa har idag YouTube-kanalen Dna med Åsa och Linda, vi topsar på diverse olika tillställningar runt i Skåne, vi håller föredrag, kurser och workshops. Många tror att vi har känt varandra väldigt länge och visst, nu har det gått några år men vi träffades faktiskt för första gången på Släktforskarkryssningen.
På samma kryssning träffade jag Christina Sagersten första gången också och idag hjälper jag till lite med Finding Family Together.
Förra året gjorde jag och Jonas Magnusson ett specialavsnitt från kryssningen till Cognatus Släktforskningspod där jag intervjuvade både Knut Knutson och Peter Sjölund.

Så, man vet aldrig hur det kan utveckla sig eller vem man kan komma i kontakt med. Perfekt ställe att träffa DNA-kusiner på också.

Åsa, Knut och jag på Släktforskarkryssningen 2019

Så, varför inte hänga med i år om du inte varit med tidigare? Som sagt, jag ska vara utställare i år så kom gärna förbi och säg hej.

Gillade ni koppen i filmen? Den har jag köpt hos BBQ monster, en grillbutik här i närheten. Jag och Chrille gillar att grilla – året runt – och BBQ monster är vår favoritbutik och det bjuds alltid på kaffe där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *