RootsTech London – dag 2

Unlock The secrets in your DNA with Gedmatch.com med Shannon Christmas visade sig vara en riktigt bra start på dagen. Jag lärde mig kanske inte något nytt om Gedmatch men sättet Shannon presenterade på tilltalade mig. Mycket humor men ändå med en kristallklar tydlighet och ett enkelt språk.

Många kanske drar sig för att åka iväg på en mässa som RootsTech helt själv. Det är faktiskt först de senaste par åren som jag ibland har haft resesällskap till Släktforskardagarna och Släktforskarkryssningen. När det gäller just släktforskningsevent tror jag inte att man behöver oroa sig nämnvärt över att inte ha någon att snacka/fika/luncha med, det är i princip bara att vända sig till närmaste person inom någon meter och sedan har man lärt känna någon ny.

Själva RootsTechappen underlättar dessutom eftersom de som är på plats och som vill kan göra sin profil offentlig så andra på mässan kan se att man är där. Tack vare den funktionen kunde jag och några svenskar till på plats träffas. Hur trevligt som helst!

Så, under fredagen blev det flera trevliga möten med både kända och okända.

Föreläsningsutbudet var som jag skrivit tidigare väldigt stort och vissa tillfällen hade jag fyra stycken jag hade velat lyssna på samtdigt.

Fredageftermiddgens val blev Ethical dilemmas in Genealogy med Penny Walters. Hon har även skrivit en bok i ämnet och efter att ha hört henne förläsa är den alldeles säkert väldigt läsvärd.

Från etiska dilemman till paneldebatt om DNA testning med Debbie Kennett, John Cleary, Laura House, Michelle Leonard, Donna Rutherford och med Maurice Gleeson som moderator. Precis som alla andra fördrag så var det maxtid på 45 minuter, jag hade gärna sett en hel timme eller kanske till och med nittio minuter. Å andra sidan vet jag inte om det skulle ge så mycket ändå, Law Enforcement var en av frågorna som togs upp till diskussion och det märktes verkligen vilket känsligt ämne det är.

Kvällen bjöd sedan på en timmes underhållning med Tre Amici.

En mycket givande och intressant dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *