Onsdagsutmaningen #9

Hallelåja! För några veckor sedan var utmaningen att kolla upp begravningsplats för några släktingar. Nu till helgen är det Alla Helgona och många åker till kyrkogården för att tända ljus vid gravarna.

Så, veckans utmaning, är du och tänder ljus, passa på att ta en bild på gravstenen eller minneslunden. När det gäller gravstenar, ta gärna några närbilder, någon bild en liten bit ifrån så man med hjälp av bilden kan orientera sig till var stenen är. Ofta kan det vara så att när man håller på med släktforskning hittar man en bild på stenen men sedan har man ingen om var på kyrkogården den är placerad.

Lycka till, vi hörs om en vecka!

Onsdagsutmaningen publiceras varje onsdag på LinkedIN och är en sorts släktforskning light för personer med ont om tid men som ändå är nyfikna på släktforskning. Utmaningarna ska inte ta speciellt lång tid att utföra men ska ändå skrapa lite på ytan vilket material som finns och hur man går till väga. Den dagen man känner att man har tid att fokusera på sig själv och sitt ursprung kommer man ha en liten grund att stå på och bygga vidare med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *