Onsdagsutmaningen #2

Veckans utmaning:
Leta upp ett fotografi på dig, mamma, pappa, mormor, morfar, farmor och farfar.

Vad har det med släktforskning att göra tänker du kanske? Jo så här, det är bra att komma igång med att inventera vilket material man har tillgång till. Fotografier är bra för att illustrera sina släktingar. När man hållit på ett tag och fått fram en massa namn och datum brukar man bli nyfiken på hur personerna verkligen hade det och hur såg de ut.

 

Släktforskningen kan vara en källa till inspiration, till exempel var min mormorsmor sömmerska, mormors syskon skådespelare och mormorsfar en duktig brottare. Det känns som vi har en hel del gemensamt när det gäller kreativitet och vinnarskalle.

Valodja Verno – mormorsbror – skådespelaren och dansaren

Julia Verno – Mormorsmor – sömmerskan

Eduard Seck – mormorsfar – brottaren

Har du inga fotografier, då blir uppgiften att ta reda på vem som kan tänkas ha, kanske har föräldrarna, en morbror, en kusin eller någon annan. Skriv ner det, så du har koll på vem som har vad när det gäller ditt “familjearkiv”.

Har du fotografier på personer du inte vet vem det är? Fundera på vem som kan tänkas ha koll och skriv ner det. Vid tillfälle, be personen med kundskap berätta för dig och skriv på baksidan av fotografiet vem det föreställer. Undvik uttryck som “mammas faststrar” utan skriv hellre namn, tex fastrar till Karin Kvist (om man nu inte vet vad fastrarna heter), eller om man har koll, Elsa och Rut Berlin, fastrar till Karin Kvist.

 

 

Lycka till, vi hörs nästa vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *