Årets julklapp

I våras skaffade vi oss en ny teknikpryl som har blivit min favorit när det gäller produktivitet. Den hjälper mig att få en massa släktforskning gjord. Förutom att släktforskning är tidskrävande så finns det alltid en massa annat som pockar på uppmärksamhet och som borde fixas. Som städning till exempel. Visst, jag kan forska först och städa sen, men då sitter man där med lite dåligt samvete ändå. Eller så kan man städa först.. och sen är man trött och har tappat inspirationen den dagen…

Hemma hos oss är dammsugning en kamp. Vovven blir eld och lågor, skäller, jagar och biter i dammsugaren så hundhår och damm flyger omkring ännu värre. Sen dammsugs det inte så ofta som det borde göras med en hund i hushållet.. och för det tredje, även om det blir fint efteråt, hur kul är det?

Så, jag kollade runt lite och fastnade för en modell från Neato, speciellt anpassad för djurägare och brutus_1allergiker. Det är också en modell som inte går runt slumpvis utan metodiskt ungefär som när jag själv städar. Vi döpte honom till Brutus. Om vi låter Brutus städa varje dag behöver vi bara ta fram den stora dammsugaren en gång i månaden ungefär..och då känns det nästan roligt… Visst, Brutus är inte perfekt och kan missa något en dag, men då fixar han det för det mesta dagen efter.

Vi blev samtidigt tvingade att göra huset Brutussäkert, det vill säga, inga sladdar bakom/under möbler som han kan trassla in sig i, och det har också gjort det lättare när jag själv städar.
Varje morgon när jag har bäddat ställer jag in Brutus i sovrummet så får han städa där. Under sängen är pest för man måste krypa på knä för att komma åt ordentligt men det fixar han galant medan jag dricker en kopp kaffe och läser tidningen. 10 – 15 minuter så är han klar och spelar en glad trudelutt.

Så, robotdammsugaren har hjälpt mig att bli mer produktiv och hinna med mer roliga saker utan att behöva ha dåligt samvete för dammdinosauriena.

Och så blev det idag klart att årets julklapp blev just en robotdammsugare!

brutus_2

Brutus han städar med ett leende på displayen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *