Gammalt fotoalbum

Jag älskar att titta på gamla fotografier och det händer väl att jag köper ett och annat när de råkar dyka upp i min väg. Min ambition är att scanna in och ladda upp alla sådana spontanköp i fotodatabaser som Porträttfynd. Förhoppningen är att på det sättet så småningom kunna identifiera personen och kanske kunna bidra med att någon för första gången får se en bild man inte visste existerade på en gammal släkting. Nåväl, med begränsad tid är inte scanningen av dessa bilder högsta prio men jag försöker ändå att dela med mig av bilderna genom att publicera dem på denna blogg och dess engelskspråkiga kusin (cousinlinda.blogspot.com).

Detta album köpte jag för något år sedan och de flesta bilderna är tagna i trakterna av nordvästra Skåne som Helsingborg, Råå, Landskrona och Åstorp. Några av dem är fotograferade i USA, Illinois och Massachusetts.

 

 

Unknown_Couple

Okänt par – Fotograf J H Hagman, Helsingborg / Cimbrishamn (Simrishamn)

Nedanstående foto ger en av de få ledtrådar till vem som någongång ägt albumet. Mannen på bilden är kusin Olson och kortet är taget i Chicago.

 

P_Olson

Kusin Olson – Fotograf Geo F Riel 339 W Madison St, Chicago

 

Baksidan av ovanstående fotografi.

bild 02

Minne från kusin Olson

 

Den här bilden hade kunnat vara på vilken Facebookstatus år 2015 som helst. Härligt fotografi och jag har inte sett några skålande herrar på en sådan bild tidigare.

unknown_men

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *