Inflyttning

a bunch of old vintage keysEfter mycket om och men har jag nu flyttat in här på kusinlinda.se. Jag har testat olika teman, pluggat på om WordPress och nu känner jag mig äntligen redo. Mina bloggar hos Blogger, KusinLinda och CousinLinda får leva kvar till jag har bestämt mig för vad som ska hända med dem.

Jag började blogga någongång 2001/2002 och har haft ett antal olika bloggar sedan dess. Innan jag begav mig in i bloggvärlden grävde jag ner mig i htmlkod och hade diverse olika hemsidor. Under min studietid på högskolan i Borlänge (numera Högskolan Dalarna) kom jag först i kontakt med “Nätet” och en ny värld öppnade sig. När jag efter avslutade studier i mitten på 90-talet återvände till min gamla hemstad fanns Helsingborgs Energi där och erbjöd internetuppkoppling för privatpersoner och jag hakade på direkt. Nu finns internet aldrig längre bort än telefonen för de flesta.

2007 kom jag i kontakt med släktforskning och bara efter någon timme var jag fast. Att utnyttja modern teknik för att finna information om mina förfäder och sedan på olika sätt kunna visualisera informationen på olika sätt är något jag verkligen brinner för. Envisheten och viljan att hela tiden försöka få fram mer fakta har jag. Att sedan få vara riktigt kreativ i att få berätta en persons historia och öde som kanske levde för över hundra år sedan och som kanske för länge sedan är bortglömd är en kombination som verkligen tilltalar mig.

Jag kommer att dela med mig av historier från min forskning, tips, nyheter och förhoppningsvis inspirera till nyfikenhet om din och din familjs egen historia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *